Broadband Network Gateway (BNG)

Lad os tage det fra begyndelsen: Hvad er BNG? Broadband Network Gateway (BNG) bruges til at automatisere bredbåndsforbindelser.

BNG med nLogic og Juniper Networks

Lad os tage det fra begyndelsen: Hvad er BNG? Broadband Network Gateway (BNG) bruges til at automatisere bredbåndsforbindelser. Tidligere var en BNG placeret access-netværket og autentificerede kunderne og konfigurerede kundeforbindelsen. I et moderne netværksdesign transporteres kundetrafikken via MPLS til en eller flere centralt placerede BNG.

Billedet ovenfor viser to eksempler på, hvordan en BNG kan sættes op. Til venstre ses et klassisk design, hvor BNG’en er placeret i access-netværket. Kunderne kan f.eks. termineres på BNG’en med en kombination af S-VLAN/C-VLAN. Til højre ses et eksempel, hvor kundetrafikken transporteres over et MPLS-netværk ved hjælp af f.eks. pseudowire eller EVPN til en central BNG.

Det sidste eksempel muliggør hurtig fail-over mellem redundante BNG’er og gør det muligt at levere avancerede tjenester til mere krævende erhvervskunder. Da den samme BNG kan bruges til flere forskellige access-netværk, er dette samtidig et meget omkostningseffektivt design.

Før BNG’en tildeler kunden en IP-adresse, autentificeres kunden mod en RADIUS-server. Hvis kunden har en bredbåndstjeneste, svarer RADIUS-serveren med kundens tjenesteattributter såsom båndbredde, QoS osv. Ved hjælp af disse attributter kan BNG’en automatisk oprette et L3 interface (Dynamisk interface) til kunden og give kunden mulighed for at oprette forbindelse til netværket. Hvis du vil vide mere om, hvordan det fungerer i detaljer, så kontakt os og book et møde med os.

Broadband Gateway Network med Juniper Networks

Vi arbejder med Juniper Networks og deres BNG-løsning. Med Juniper kan vi tilbyde alt fra 1U BNG’er til store chassis-baserede BNG’er. Juniper bygger primært med den førnævnte MPLS-løsning. Det giver et fremtidssikret netværk, der kan skaleres horisontalt, efterhånden som netværket vokser. Junipers mindste BNG er en MX204, en kompakt 1U-boks, der kan håndtere op til 32.000 bredbåndskunder. En plads- og energieffektiv løsning.

Vores løsninger

Vi har eksisteret i over 15 år og har mange års erfaring med Junipers BNG-løsninger. Alt fra nationale serviceudbydere til mindre lokale operatører. Hvis du overvejer at anskaffe nye BNG’er eller opgradere de gamle, er du meget velkommen til at kontakte os.

Ud over BNG’er tilbyder vi hele Juniper-sortimentet af switche, routere, firewalls og CGNAT-løsninger. Vi sælger også optik fra Smartoptics, optiske linjesystemer fra Infinera, smarte out-of-band-løsninger fra OpenGear og PON-løsninger fra Adtran. Alt til et moderne access-netværk!

Har du nogen spørgsmål?

Hvis du overvejer at anskaffe nye BNG’er eller opgradere de gamle, er du velkommen til at kontakte os.

Billede af Esben Dahl Nielsen.

Esben Dahl-Nielsen