GPON & 10G XGS-PON

GPON og 10G XGS-PON er fiberoptiske adgangsteknologier, der gør det muligt for bredbåndsudbydere at tilbyde højhastighedsforbindelser til deres abonnenter ved hjælp af en passiv optisk infrastruktur.

GPON

GPON (Gigabit Passive Optical Network) er en punkt-til-multipunkt-teknologi, der forbinder en optisk linjeterminal (OLT) med mange optiske netværksterminaler (ONT’er) eller optiske netværksenheder (ONU’er). Et GPON-netværk bruger passive splittere mellem ONT og ONT til at opdele bølgelængden, så alle ONT’er på fiberen kan se den. GPON-standarden specificerer, at en enkelt GPON-port kan opdeles i 128 dele (kunder), mens den normale praksis er at opdele i enten 32 eller 64 dele (kunder). GPON bruger separate bølgelængder til at sende og modtage trafik (1490 nm i downstream-retningen og 1310 nm i upstream-retningen).

10G XGS-PON

XGS-PON er en opdateret standard for passive optiske netværk (PON), der kan understøtte symmetrisk dataoverførsel med en højere hastighed på 10 Gbps og er en del af familien af standarder kendt som GPON. GPON står for Gigabit PON eller 1 Gigabit PON. “X” i XGS repræsenterer tallet 10, og bogstavet “S” står for symmetrisk, XGS-PON = 10 Gigabit Symmetric PON.

Vi hjælper dig med GPON og 10G XGS-PON

Vores team af eksperter er klar til at hjælpe dig med at vælge den rigtige fiberoptiske løsning til dine behov. Vi skræddersyr og tilpasser din arkitektur, så du kan levere pålidelige bredbåndstjenester med høj hastighed.

Vores teknologipartnere på GPON og 10G XGS-PON

Juniper Unified PON

Junipers Unified PON-løsning kombinerer hastighed og intelligens for at levere en overlegen bredbåndsoplevelse med lynhurtige downstream- og upstream-hastigheder. Junipers løsning adskiller sig ved at bruge 10G XGS-PON-optik i ACX Routers som virtuel OLT (vOLT) integreret i Junos OS og Subscriber Management (BNG).

Adtran GPON/XGS-PON

Med Adtrans GPON-teknologi kan du opleve øjeblikkelig download og upload af filer, problemfri streaming af 4K/8K-videoer og ubegrænset multiplayer-underholdning. Adtrans XGS-PON giver dig symmetriske hastigheder på op til 10 Gbps – et kraftværk til dine mest krævende digitale aktiviteter.
SDX 6000-serien af softwaredefinerede optiske linjeterminaler (OLT’er) består af åbne og disaggregerede enheder, der understøtter en bred vifte af PON-standarder, herunder 10G Combo PON, XGS-PON og GPON.

Har du spørsmål til os?

Udfyld formularen for at kontakte os. En af vores eksperter vil kontakte dig via e-mail.

Billede af Esben Dahl Nielsen.

Esben Dahl-Nielsen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du have de seneste nyheder fra os? Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage de seneste nyheder om vores løsninger og invitationer til vores arrangementer.