Nokia annoncerer opkøb af Infinera

Nokia meddelte den 27. juni 2024, at de har indgået en aftale om at opkøbe Infinera, en global leverandør af optiske netværksløsninger.

Nokia meddelte den 27. juni 2024, at de har indgået en bindende aftale om at overtage Infinera for ca. 2,3 milliarder USD. Dette nye partnerskab vil give et solidt grundlag for at styrke positionen inden for optisk netværk og fremskynde produktudviklingen.

“Som den største Infinera-partner i Norden hilser vi Nokias køb af Infinera velkommen. Vi vil gerne forsikre vores kunder om, at vores engagement i at levere førsteklasses løsninger og tjenester forbliver uændret. Vores samarbejde med kunderne vil fortsætte som hidtil, og vores dedikerede team vil fortsat levere den samme høje standard for support, som forventes af os,” siger Erlend Bonesvoll, CEO for nLogic Group.

Bonesvoll understreger, at opkøbet giver mulighed for yderligere innovation og forbedring af optiske netværksløsninger. “Dette opkøb kan være med til at styrke den teknologiske kapacitet og give vores kunder adgang til endnu bedre produkter og tjenester,” siger han.

Vi ser frem til at følge udviklingen og arbejde sammen med Infinera for at sikre, at vores kunder får gavn af de positive ændringer, som dette opkøb kan medføre.”

Højdepunkter fra pressemeddelelsen

Nokia og Infinera ser en betydelig mulighed i at forene kræfterne for at fremskynde udviklingen af nye produkter og løsninger til gavn for kunderne. Transaktionen er stærkt i tråd med Nokias strategi, da den forventes at styrke virksomhedens teknologiske lederskab inden for faste netværk, IP-netværk og optiske netværk.

Købet vil styrke Nokias position inden for optiske netværk, især i Nordamerika, hvor Infinera har en betydelig tilstedeværelse. Dette vil supplere Nokias stærke positioner i APAC, EMEA og Latinamerika. Desuden vil opkøbet fremskynde Nokias strategiske mål om at diversificere sin kundebase og ekspandere på virksomhedsmarkedet.

David Heard, administrerende direktør for Infinera:
Vi er meget begejstrede for den værdi, vi sammen vil tilføre vores globale kunder. Vi mener, at Nokia er en fremragende partner, og sammen vil vi have større skala og dybere ressourcer til at sætte tempoet for innovation og imødekomme hurtigt skiftende kundebehov på et tidspunkt, hvor optik er vigtigere end nogensinde.”

Opkøbet er blevet enstemmigt godkendt af bestyrelserne i både Nokia og Infinera og forventes at blive gennemført i løbet af første halvdel af 2025 med forbehold for godkendelse fra Infineras aktionærer og de nødvendige regulerende myndigheder.

“Det er meget positivt, at David Heard, CEO for Infinera, i pressemeddelelsen fokuserer betydeligt på produktudvikling af optiske netværk. I de senere år har vi bemærket, at der har været et øget behov for optisk fiber på markedet for at opnå optimal udnyttelse af netværket.

Vi er optimistiske med hensyn til 2025, uanset denne industriudvikling. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os, så vil vi fortsat holde dig opdateret.

Kilde til artiklen: https://www.infinera.com/press-release/nokia-to-acquire-infinera/

Har du nogen spørgsmål?

Har du nogle spørgsmål? Kontakt os for mere information.

Billede af Esben Dahl Nielsen.

Esben Dahl-Nielsen